sreda, 29. avgust 2012

Konopljino olje - Ponovno odkrijte starodavno zdravilo!

Konopljino olje je zelo bogato saj vsebuje kar osem esencialnih aminokislin, veliko vitaminov B kompleksa invitamin E. Konopljino olje ima veliko nenasičenih maščobnih kislin - skoraj 90 odstotkov, kar je izredno pomembno za človeško prehrano. Ob tem je treba še posebej poudariti, da vsebuje konopljino olje od 50 do 70 odstotkov linolne (omega-6) kisline in od 15 do 25 odstotkov alfalinolenske kisline, ki ji danes pravimo kar omega-3 maščobna kislina. Tako že od 10 do 20 gramov konopljinega olja zadovolji dnevne potrebe po teh dveh esencialnih maščobnih kislinah.
Konopljino olje vsebuje tudi gamalinolensko kislino (GLA), ki je pomembna za imunsko odpornost. Povečuje tudi tvorbo prostaglandinov in s tem pospešuje zdravljenje vnetnih procesov. Olje iz konoplje je EDINO JEDILNO OLJE, ki vsebuje to pomembno sestavino. S tem oljem je torej mogoče nadomestiti drage kapsule GLA.
 Gamalinolenska kislina učinkuje ugodno pri nevrodermitisu, predmenstrualnem sindromu, revmatičnem artritisu in diabtični nevropatiji, alfalinolenska kislina pa je lahko v pomoč pri zdravljenju bolezni srca in ožilja.
Konopljino olje zaradi razmeroma visoke količine omega-3 kislin, ki se vpletajo v presnovo holesterola preprečuje tudi strjevanje krvi, saj ovira lepljenje trombocitov. Ker so kronična vnetja neredko posledica šibkega imunskega sistema, omega-3 maščobne kisline pa blažijo vnetne procese, priporočajo uporabo konopljinega olja tudi pri revmatoidnem artritisu, kroničnem vnetju mehurja, psoriazi oz. luskavici, pri ulceroznem kolitisu ter drugih kroničnih vnetjih črevesja, pa tudi pri okvarah sklepov in motnjah gibanja.
Omega-3 maščobne kisline - s tem pa tudi konopljino olje - so v veliko pomoč pri lajšanju bolečin. Uporabljajo ga tudi pri bolnikih z AIDS-om, glavkomom, astmo, epilepsijo in še pri nekaterih drugih bolečinskih stanjih.
Redno uživanje konopljinega olja pomaga izboljševati in odpravljati:
  • Bolezni srca in ožilja
  • Predmenstrualni sindrom 
  • Neurodermitiskonoplja olje 
  •  Reumatični artritis 
  • Kronično vnetje mehurja
  • Diabetična neuropatija
  • Preprečuje strjevanje krvi
  • Psoriaza ali luskavica
  • Ulcerozni kolitis

Konoplja

Z redno uporabo te smaragdno-zelene tekočine boste dosegli, da bodo vaše celice nemoteno opravljale svoje delo. Konopljino olje zaradi svoje edinstvene sestave preverjeno blagodejno in zdravilno vpliva na vaše telo, ter pomaga vzpostaviti popolno telesno ravnovesje. Ljudje, ki ga uporabljajo, poročajo, da “dela čudeže” in ga tako imenujejo celo “čudežno olje”.
Nemalo je prič, ki govorijo o izrednih učinkih po uživanju konopljinega olja kot dodatka k vsakodnevni prehrani (2-3 žlice konopljinega olja na dan, odženejo doktorja stran).

GLA (gamalinolenska kislina) pomaga pri:

  • Delovanju možganovkonoplja v lončku
  • Rasti in razvoju
  • Zdravju kosti
  • Stimulaciji kože
  • Rasti las
  • Regulaciji metabolizma
Diabetes
GLA kot dodatek močno podpira delovanje živčnega sistema in tako pomaga pri preprečevanju bolezni živcev, ki jih lahko povzroča diabetes.
Osteoporoza
Do nje vodi pomanjkanje esencialnih maščobnih kislin (vključno z GLA). Raziskave kažejo, da dodatek GLA in EPA pomaga pri vzdrževanju in povečanju kostne mase.
Alergije
Ljudje nagnjeni k alergijam bi morali zaužiti več esencialnih maščobnih kislin!
Rak
GLA velja za koristno pri raku na prsih, nekateri pa celo trdijo, da je GLA koristna tudi pri vseh ostalih oblikah raka. Konopljino olje je preventiva, ki pri dnevni uporabi preprečuje nastanek raka!
Očesne bolezni
GLA pomaga pri suhih očeh (oz. Sjogrenov sindrom s simptomi dodatno še suhih ust in pogosto vnetje).
Simptomi menopavze
Do nje vodi pomanjkanje esencialnih maščobnih kislin (vključno z GLA). Raziskave kažejo da dodatek GLA in EPA pomaga pri vzdrževanju in povečanju kostne mase.
Mozolji, akne in ekcemi
Raziskave so pokazale pozitivne učinke jemanja GLA pri vnetju kože in lajšanju simptomov, kot so srbečica, luščenje in rdečica.
Hujšanje
Študija je dokazala, da GLA deluje pri izgubi odvečne telesne teže.
Visok krvni tlak in srčna obolenja
GLA lahko zniža krvni pritisk in pomaga preprečevati srčne bolezni. Vzpostavlja ravnovesje!

Ni komentarjev:

Objavite komentar